Яндекс.Метрика
Главная » 2015 » Июль » 18 » Супутниковий контроль за витратами палива
Супутниковий контроль за витратами палива
15:13

Сучасні технології в автомобільній сфері дозволяють суттєво спростити ряд завдань, які раніше здавалися практично не реальними, або потребували значних зусиль задля їх виконання. В цьому матеріалі ми поговоримо про те, як контролювати водіїв на підприємстві, а саме про контроль рівня палива за допомогою супутникових технологій. Виготовлено наразі досить широкий спектр датчиків, які дозволяють дистанційно моніторити рівень палива, а значить і отримувати реальну картину пересувань водіїв.

Давайте поговоримо про датчики рівня пального. Як відомо багатьом нашим читачам, подібні технології бувають декількох видів. Одні з них працюють за допомогою супутникових технологій, а інші за допомогою акселерометра, тобто за рахунок вирахування реального пробігу автомобіля протягом робочої зміни водія.

Варто зауважити, що супутникові технології дозволяють більш точно вести облік роботи водія на транспортному засобі, яким він керує. Як відомо, саме затрати на паливо являються найбільш високими у компаніях, які мають власні служби доставки або перевезень. Досить часто трапляється ситуація, коли з плином часу власник компанії помічає, що при незмінних обсягах відвантаження продукції, ростуть витрати палива у звітах водіїв.

Як правило, подібні явища на перших порах списують на те, що впала якість палива на певній заправочній станції, що й призвело до того, що виросла витрата палива у автомобілі. Також досвідчені водії у своє виправдання приводять той факт, що протягом поїздки вони потрапляли у багато пробок, а значить і палива витратили більше.

Однак, подібні виправдання діють лише на перших порах, доки власник компанії не зрозуміє, що його хочуть надурити. Рішення у цьому випадку напрошується само по собі – необхідно підвищити контроль за рухом водіїв, аби точно побачити реальну картину.

Для цього на кожен транспортний засіб монтується спеціальний датчик, який зчитує інформацію про рівень палива в баку та порівнює його з пересуванням автомобіля. Стеження за пересуванням відбувається завдяки супутниковому зв’язку датчика з супутником, який передає дані на комп’ютер, з якого і проводиться моніторинг. Таким чином контроль за транспортом є майже повним, адже точний маршрут руху та час його проходження стає відомим, окрім цього спеціальні датчики також фіксують і кількість залитого в бак палива, а також кількість відкривань цього самого баку.

Просмотров: 392 | Добавил: Cyry | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]